apel de proiecte

Asociaţia Volum Art lansează un apel de proiecte pentru programul Spaţiu expandat, proiectul Migrare şi reaşezare.
8 lucrări de artă contemporană vor fi amplasate în Parcul Kiseleff, Bucureşti pe o perioadă de 2 luni (8 septembrie -31 octombrie 2011).

Artiştii sunt invitaţi să se implice în remodelarea spatiului urban şi să realizeze sculpturi, instalaţii, sculpturi-obiect,etc., plecând de la tema MIGRARE SI REASEZARE. Tema propusă aduce în discuţie doi termeni ce pot defini lumea contemporană. Termenii trebuie percepuţi într-un înteles mai larg, ce vizează atât deplasarea fizică cât şi mobilitatea culturală şi schimbul liber de informaţii.
Aria de explorare a acestei teme cuprinde atât definirea relaţiei dintre spaţiu, cu delimitările lui şi individ, cât şi explorarea efectelor migrării culturale şi a posibilitaţilor de aşezare/reaşezare a individului în această lume în continuă miscare, în fapt găsirea unei identităţi individuale. Cuvinte cheie: mobilitate, graniţă, delimitare, transfer, transgresiune, identitate, alteritate.

Propune o lucrare pentru spaţiile Parcului Kiseleff şi trimite-ne proiectul.
Artistul trebuie sa aiba in vedere in structurarea proiectului sau ca lucrarea sa se incadreze atat in tema cat si in spatiul Parcului Kiseleff tinandu-se cont de specificul acestuia (arhitectura peisagistica in care lucrarea se insereaza si cine formeaza publicul obisnuit al parcului)

Pentru selecţia proiectelor trimite:
Formular (se descarcă de aici)
Prezentarea lucrării sau lucrărilor propuse ( un artist poate prezenta pâna la trei propuneri): imagini cu schiţa lucrării din mai multe unghiuri, photo-montaj al lucrării în unul din spaţiile parcului , alte detalii.
Deviz ( materiale, execuţie, transport).

Asociaţia îşi propune să susţină financiar artiştii în realizarea lucrărilor. Lucrările rămân în proprietatea artiştilor. Materiale din care se vor realiza lucrarile trebuie sa fie potrivite expunerii in aer liber.
C.V., photo artist
Portofoliu (5 lucrări reprezentative)
Data limită de trimitere a proiectelor: 24 iunie 2011
Propunerile se trimit prin e-mail la adresa: spatiu.expandat@gmail.com

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s