proiect 2011

Proiectul MIGRARE SI REASEZARE este primul proiect din cadrul programului SPATIU EXPANDAT.

Proiectul propune amplasarea pe o perioada temporara a 8 lucrari de arta in spatiu public al parcului Kiseleff. Perioada 8 septembrie – 31 octombrie 2011, Bucuresti.

In cadrul acestui proiect, artistii sunt invitati sa se implice in remodelarea spatiului public si sa creeze sculpturi, sculpturi –obiect, instalatii, plecand de la tema : MIGRARE SI REASEZARE. Proiectul lanseaza o provocarea atat pentru artisti, de a raspunde apelului nostru si a propune lucrari ce vorbesc publicului intr-un limbaj actual, cat si pentru public da a fi deschisi mesajului si modalitatii de exprimare a artistului.

O parte importanata a proiectului o reprezinta interactiunea cu publicul. Proiectul isi propune nu doar prezentarea celor mai recente lucrari de arta , dar si sa stabileasca o relatie, un dialog intre public, artist si opera de arta.

Pe durata evenimentului (septembrie – octombrie 2011) se vor organiza in Parcul Kiseleff prezentari ale lucrarilor amplasate publicului larg sub forma unor ghidaje pe categorii de varste. Implicarea publicului tanar in descoperirea artei contemporane se va face prin organizerea unor ateliere de arta pentru copii, in care acestia vor experimenta limbajul, tehnicile si materialele de lucru specifice artei contemporane. De asemenea asociatia isi propune organizarea unor serii de discutii cu artistii, criticii si istoricii de arta care sa puna in discutie arta in spatiul public si locul ei in societatea actuala.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s