APEL DE PROIECTE

baground apel 1

Asociaţia Volum Art lansează un nou apel de proiecte pentru programul Spaţiu expandat, cu tema Insider and Outsider. Apelul este deschis în perioada 31 iulie – 31 august 2014.
Spaţiu expandat este un program de artă publică ce îşi propune activarea spaţiului public urban prin intervenţii temporare ce variază de la sculptură sau instalaţie la performance. Pornind de la convingerea că arta nu devine publică doar datorită amplasamentului, dimensiunea publică având conotaţii sociale şi politice și fiind dată de alegerea întrebărilor pe care le investighează sau le pune în discuţie, anul acesta le propunem artiștilor să chestioneze problematica definirii sociale a individului din prisma accesului sau apartenenței acestuia la un anume grup, comunitate, statut sau cultură.

Locul de amplasare al lucrărilor va fi Parcul Izvor, Bucureşti, un spaţiu aflat în imediata vecinătate a Casei Poporului, de aceea invităm artiştii să exploreze tema propusă pornind de la această clădire iconică a Bucureştiului, fără a se limita însă la aceasta.
Artiştii sunt invitaţi să propună lucrări site-specific (sculpturi, instalaţii, sculpturi-obiect, etc.) şi performance, avînd în vedere tema lansată şi locul amplasării. Termenul de sculptură trebuie perceput într-un sens mai larg, acesta definid un domeniu ce s-a extins considerabil din anii 60 până astăzi şi poate cuprinde o multitudine de forme de exprimare artistică. Proiectele propuse trebuie executate special pentru Spaţiu expandat Insider and Outsider și să fie la prima prezentare (să nu mai fi fost prezentate în cadrul altui proiect, expoziţie, eveniment, etc.).

În cadrul proiectului sunt invitaţi artistul Mihai Balko şi echipa formată din Ioana Ciocan şi arhitecţii Bogdan Ciocodeică şi Diana Roşu.

Manager de proiect: Judit Balko

footer

 

Regulament de organizare al proiectului Spaţiu expandat – Insider and Outsider:

1. Spaţiu expandat – Insider and Outsider este organizat de Asociația Volum Art şi finanțat de Centrul de Proiecte Culturale al Municipiului Bucureşti – ARCUB prin programul cultural Bucureşti 555.

2. Tema proiectului este Insider and Outsider.

3. Lucrările vor fi amplasate în Parcul Izvor, Bucureşti în perioada 15 octombrie – 15 decembrie 2014. Pentru  performance artiştii pot propune intervenţii şi în spaţii învecinate parcului Izvor, iar perioada în care se pot desfăşura acestea este: 8 octombrie – 23 octombrie 2014. Imagini din Parcul Izvor găsiţi aici.

4. Un juriu desemnat de organizatori va selecta lucrările primite în urma apelului de proiecte deschis în perioada 30 iulie -31 august 2014. În cadrul proiectului sunt invitaţi artistul Mihai Balko şi echipa formată din Ioana Ciocan şi arhitecţii Bogdan Ciocodeică şi Diana Roşu.

5. Termenul final pentru trimiterea proiectelor este 31 august 2014, ora 24.00.

6. Pentru selecţia proiectelor se va trimite:
Formular (se descarcă de aici)
Prezentarea proiectului sau proiectelor propus/e (un artist poate prezenta până la trei propuneri) care să conţină:
a) descrirea proiectului (descriere, detalii tehnice şi bugetul necesar);
b) foto montaj;
c) concept (din care să reiasă legătura cu tema lansată);
C.V., artist statement, foto artist;
Portofoliu (5 lucrări reprezentative din ultimii 5 ani)

Documentele trebuie redactate în română şi engleză.

7. Proiectele propuse trebuie să fie la prima prezentare (să nu mai fi fost prezentate în cadrul altui proiect, expoziţie, eveniment, etc.).

8. Nu vor fi luate în consideraţie propunerile care nu respectă cerinţele de mai sus (punctele 5, 6 şi 7).

9. Proiectele ce vor fi selectate trebuie realizate până la data de 8 octombrie 2014.

10. Organizatorii vor acoperi costurile de realizare a lucrărilor în limita bugetului disponibil, fără a depăşi însă suma de 4500 lei de proiect.

11. Un artist (sau grup de artişti) poate trimite maxim trei proiecte.

12. Organizatorii vor oferi sprijin tehnic pentru amplasarea lucrărilor.

13. Organizatorii nu îşi asuma responsabilitatea pentru eventualele deteriorări sau vandalizări ale lucrărilor.

14. Artiştii selectaţi în urma apelului vor semna un contract cu organizatorii în care se vor menţiona datele pentru finalizarea şi prezentarea lucrării şi onorariul artistului.

15. Lucrările realizate în cadrul proiectului Spaţiu expandat –Insider and Outsider vor rămâne în proprietatea artistului.

16. Prin trimiterea unui proiect (sau proiecte) pentru Spaţiu expandat –Insider and Outsider artiştii acordă organizatorilor dreptul de a folosi imaginile primite în cadrul materialelor de promovare ale programului Spaţiu expandat şi de a prezenta şi promova lucrările realizate.

17. Dacă lucrările trimise organizatorilor realizate sau nerealizate în cadrul proiectului vor fi prezentate de către artişti în cadrul altor expoziţii, proiecte, evenimente, etc. artistul va specifica în toate materiale faptul că lucrarea a fost realizată în cadrul proiectului Spaţiu expandat –Insider and Outsider organizat de Asociaţia Volum Art.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s